Atari, SEGA, Nintendo, Amiga

Mase aku kecik-kecik dulu selain daripada main kejar-kejar, main penutup botol, main baling selipar, main longkang, kitorang suka lah ‘menziarahi’ sahabat-sahabat yang ade game komputer nih.

Zaman 1989, siapa ade Atari, siapa ade SEGA, in fact, siapa yang ade komputer time tu kira anak Lord of The Ring la ibaratnya. Sape ade Gameboy pon dah bleh buat kengkawan berebut beratur nak amik giliran nak main game tuh.

Honestly aku tak minat sangat main game zaman sekarang ni, dulu ye, sebab game dulu-dulu ada satu direction je. Those were the days. Tiga empat hari lepas, Nintendo lancarkan game baru, Pokemon Go. Game yang paling aku tak faham, bukan sebab game tu complicated, tapi sebab aku tak sangka sebegitu luar biasa sambutan oleh Pokemonites selepas pelancaran game Pokemon Go.

Ape kena mengena HujanEmas.com dengan video game? Takde pape, just nak bagi tau, saham Nintendo melonjak 58% antara sebelum pelancaran dan semalam.

Nintendo Stock Jump on success of Pokemon Go

Aku tengah bayangkan macam mana plak saham Nintendo ni akan melonjak kalau Nintendo lancarkan game Super Mario Bros nanti. Kite tunggu je la ek…

 

Jika Kamu Bersyukur

M.K. Anwar Rangkuti, AFPM
|| Chief Digital Curator,  http://SolidusDenarius.com
|| Supreme Content Commander,  http://HujanEmas.com
|| FPAM #015579
|| FIMM UTC #043-0-21048 || FIMM PRC #P-043-0-20218
|| Tel: +60-12-7700721 [Telegram/ Whatsapp]

Riba Free Muslim
Riba Free Muslim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *