iPad 3rd Generation for Sale

Pada hari ni, 29 May 2016, aku nak umumkan yang aku nak let go iPad3 yang aku dah miliki sejak tahun 2012.

Kenape nak let go? Sebab nak beli iPad baru yang mempunyai kuasa pemprosesasn yang lebih tinggi 🙂

Ape cacat-cela pada iPad3 ni? Sila rujuk gambar, aku dah snap kasi clear supaya nampak mana calar-calar yang sedia ade.

Aku tak nafikan iPad ni pernah jatuh. Infact iPad ni pernah tukar display glass kerana retak disebabkan terjatuh atas jalan.

Sehingga hari ini, segala operasi dan fungsi iPad ni adalah dalam keadaan baik:

  • Bluetooth OK (connect radio kereta takde hal)
  • WiFi OK
  •  slot simkad micro-sim (yang ni sebelum zaman nano-sim OK) masih berfungsi dengan baik.
  • iPad ni merupakan display Apple pertama yang guna Retina Display, nak tahu bezanya, bukak iPad 2 dengan iPad 3 sebelah menyebelah, memang akan rasa perbezaannya.

iPad ni tidak boleh guna network connection LTE, paling tinggi pon 3G sahaja. Specs lebih detail boleh tengok di sini.

Mari tengok gambar calar-calar dulu:

iPad 3 - Calar - Bottom right
iPad 3 – Calar – Bottom left
iPad 3 - Calar - Bottom left
iPad 3 – Calar – Bottom right
iPad 3 - Calar - Top Left
iPad 3 – Calar – Top Right
IPad 3 - Calar - Top Right
IPad 3 – Calar – Top Left

 

Sekarang mari kite lihat permukaan depan dan belakang iPad pulak:

iPad 3 - Display Bloomberg App
iPad 3 – Display Bloomberg App
iPad 3 - Rear View
iPad 3 – Rear View
iPad 3 - Display Trade Interceptor
iPad 3 – Display Trade Interceptor

 

So berapa harga aku nak letgo? Semua sekali RM999.00 sahaja. Berminat? Pandai-pandai la korang cari aku 🙂

 

Jika Kamu Bersyukur
M.K. Anwar Rangkuti, AFPM
|| Chief Digital Curator,  SolidusDenarius.com
|| Supreme Content Commander,  TuanPenasihat.com
|| Licensed Financial Planner #eCMSRL/B6984/2016
|| Ejen Pemasaran Online SSPN-i Plus #000006093
|| FIMM UTC #043-0-21048 || FIMM PRC #P-043-0-20218
|| FPAM #015579
|| Tel: +60-12-7700721 [Telegram]