Kad Perubatan ~ Perlindungan Di Seluruh Sedunia


Bile aku terbaca headline berita ni, the first thing aku buat, aku geleng kepala.
The second thing aku buat, aku baca berita penuh.
The third thing aku buat, aku sampaikan sumbangan bagi pihak aku dan isteri.

Harapan agar, dana yang dikumpulkan mampu mengurangkan bebanan kewangan keluarga Encik Mohamad Sahar. Kami mendoakan agar  Encik Mohamad Sahar lekas sembuh hendaknya, Ameen!

Lanjutan dari peristiwa ni, aku nak kongsikan satu terma yang terkandung dalam polisi Takaful masing-masing, “Reasonable & Customary Charges” atau dalam Bahasa Melayu, “Caj Berpatutan dan Biasa Diamalkan”. Berikut merupakan sebahagian teks penuh dari polisi kad perubatan Isteri Pertama aku (dengan izin):

Reasonable and Customary Charges - Caj Berpatutan dan Kebiasaan

Cuba check balik polisi Takaful masing-masing dan cari balik klausa yang dah di-highlight-kan diatas.
Jangan buat-buat faham, OK?
Siapa tak faham, sila rujuk semula agent Takaful masing-masing.

Disebabkan terma ini, aku selalu menekankan kepentingan Travel Takaful terutama bile ke luar negara.

Reasonable & Customary charges
Jawapan mengenai “Reasonable & Customary charges”

Update 9 Ogos 2016:

 

Jika Kamu Bersyukur

M.K. Anwar Rangkuti, AFPM
|| Chief Digital Curator,  SolidusDenarius.com
|| Supreme Content Commander,  TuanPenasihat.com
|| Licensed Financial Planner #eCMSRL/B6984/2016
|| Ejen Pemasaran Online SSPN-i #000006093
|| FIMM UTC #043-0-21048 || FIMM PRC #P-043-0-20218
|| FPAM #015579
|| Tel: +60-12-7700721 [Telegram]





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *