WUQUF DI DOHA


Tahun ni aku decide nak abadikan cerita ni kat blog wife aku.

Pada tahun 2008, aku bertugas di Doha, Qatar… kerani cabuk je kat Qatar National Bank Al-Islami. Rumah aku di Gharrafah (ade riwayat mengatakan kawasan aku tu namanya Izghawa).

5 tahun belajar bahasa Arab sepanjang sekolah menengah di Malaysia, tak pernah praktis pon cakap Arab. Tetibe, bile dapat Continue reading “WUQUF DI DOHA”

JOM! PELABURAN MATAWANG ASING

Dulu masa pelaburan emas dan perak tengah mALAtOp, semua orang asyik tengok graf emas jek. Asal jumpa sedara-mara/kawan-kawan promote pelaburan emas dan perak,  mesti mereka akan pakai graf harga emas/perak tempoh tahun 2001-2011 untuk promote pelaburan emas/perak.

Oh well! Itu dulu. Emas tetap berkilau, tetapi bernilai atau tidak emas itu bergantung kepada siapa yang sudi membelinya bile kita hendak menjual, terutama sekali pada hari ini di mana emas berada dalam trend harga menurun Continue reading “JOM! PELABURAN MATAWANG ASING”