PENUTUP TIRAI 2015

Nak ujung-ujung tahun 2015 nih, pelik-pelik aku tengok mende yang viral.
 
‘Perbankan Islam = Riba pintu belakang’ lah,
Pak Menteri perasan dia ade tiga pekerjaan lah,
Salib atas bumbung lah,
… alahai Malaysia ku gemilang, ceritera tanah 1MDB yang Tabung Haji kata nak lupus dalam masa 2 minggu sampai sekarang tak lupus-lupus, tak viral pulak, kan?
Aku tak nak ulas sikit pon pasal Perbankan Islam, kalau sungguh korang nak tahu Continue reading “PENUTUP TIRAI 2015”

WUQUF DI DOHA


Tahun ni aku decide nak abadikan cerita ni kat blog wife aku.

Pada tahun 2008, aku bertugas di Doha, Qatar… kerani cabuk je kat Qatar National Bank Al-Islami. Rumah aku di Gharrafah (ade riwayat mengatakan kawasan aku tu namanya Izghawa).

5 tahun belajar bahasa Arab sepanjang sekolah menengah di Malaysia, tak pernah praktis pon cakap Arab. Tetibe, bile dapat Continue reading “WUQUF DI DOHA”