Caj Jualan Unit Trust Lebih Rendah di eUnitTrust.com.my


Hari ni, nak share tentang platform pelaburan unit trust terbaik online; eUnitTrust.com.my.

Adakah korang tergolong dari kalangan salah seorang pelabur-pelabur yang:

  1. pernah minta diskaun caj jualan unit trust tapi ejen tak kasi?
  2. berpendapat caj jualan unit trust 3% & 5% adalah tinggi?
  3. kerja outstation/overseas memanjang? balik Malaysia pada hari mengundi atau Hari Raya sahaja?
  4. boleh berdikari tanpa bantuan ejen Unit Amanah?
  5. tahu menilai prestasi unit trust menggunakan Morningstar atau Lipper?
  6. memiliki akses Bloomberg Professional?
  7. peka dengan perkembangan berita ekonomi di dalam dan (mungkin juga) luar negara?

 

Kalau korang pernah terfikir soalan-soalan diatas, tulisan ini adalah khas untuk korang.

Phillip Mutal Berhad mempunyai satu platform yang dinamakan eUnitTrust.com.my. Di platform eUnitTrust.com.my, macam-macam ada!!!!

Semua dana Dari masa ke semasa, eUnitTrust.com.my akan adakan promosi caj jualan 1%, kadang kadang tu, caj jualan serendah 0.8%. Sekarang ni (pada waktu tulisan ini), promosi sehingga 18 August 29 December 2017, caj jualan 0% untuk 158 229 dana-dana terpilih; pilih aje unit trust terbaik patuh syariah 🙂

Sebelum saya terlupa, setiap kali hantar email ke phillipmutual@poems.com.my saya mencadangkan agar tuan-tuan cc email kepada saya di mk.anwar@tuanpenasihat.com; supaya kalau ade kelewatan, saya boleh tolong follow-up dengan HQ.

Apa syafaat utama bukak akaun eUnitTrust.com.my dengan code TuanPenasihat?

  1. Baik untuk alam sekitar, kurang penggunaan kertas
  2. Pelaburan tunai, transaksi jual dan beli boleh dilakukan secara online 100%
  3. Walaupun tak berjumpa, sebagai client, melalui app Telegram, saya sudi menjawab soalan-soalan seperti,
    1. “sekarang dana ape bagus?”,
    2. “ekonomi Afrika cemane skang ni?”,
    3. “ape pendapatan TuanPenasihat tentang Bitcoin?”
    4. “beli emas sekarang ni OK tak?”
    5. “khilaf” fatwa forex ..?!

Selamat maju jaya!

Tak sabar tunggu tempoh promosi akan datang? Nak beli unit trust sentiasa murah? Nak beli unit trust pada caj jualan 0% sentiasa pada bila-bila masa setiap masa?

‘PM’ tepi untuk membongkar rahsia level seterusnya 🙂

Jika Kamu Bersyukur

M.K. Anwar Rangkuti, AFPM
|| Chief Digital Curator,  SolidusDenarius.com
|| Supreme Content Commander,  TuanPenasihat.com
|| Licensed Financial Planner #eCMSRL/B6984/2016
|| Ejen Pemasaran Online SSPN-i #000006093
|| FIMM UTC #043-0-21048 || FIMM PRC #P-043-0-20218
|| FPAM #015579
|| Tel: +60-12-7700721 [Telegram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *