Nak Jadi Ejen Unit Trust – Pilih PHILLIP MUTUAL BERHAD


Tulisan kali ni, saya nak keep it short untuk tatapan bakal-bakal ejen unit trust diluar sana.

Kenapa pilih untuk jadi ejen di Phillip Mutual Berhad?

  1. Phillip Mutual menyediakan platform yang membolehkan ejen unit trust mengedar unit trust dari beberapa fundhouse berbeza pada sesuatu masa; ejen unit trust bebas mencadangkan dana unit trust yang terbaik bagi setiap kategori dari mana-mana fundhouse lain yang bersesuaian dengan risk-profile pelabur.
  2. Platform membolehkan ejen memilih dana unit trust yang terbaik dari setiap kategori dana; Dana Ekuiti Malaysia, boleh pilih fundhouse A. Dana Ekuiti Asia Pasifik, boleh pilih fundhouse B. Dana Ekuiti Global, boleh pilih fundhouse C. Dana Fixed Income, boleh pilih Fundhouse D.
  3. Phillip Mutual menjemput pakar-pakar dari fundhouse yang berbeza setiap bulan untuk hadir berkongsi pandangan dan kajian pasaran mereka semasa Monthly Meeting; kalau hadir, boleh dapat CPD point (untuk renew pendaftaran FIMM). Oh ye, makan tengahari disediakan….MWAH!!!
  4. Bila Platform menawarkan pilihan lebih 350 dana Unit Trust, ejen kadang jadi kelabu mata tak tahu nak pilih yang mana. Jadi, Phillip Mutual Berhad mengeluarkan risalah bulanan tentang market outlook dan prestasi dana yang ditawarkan dibawah platform Phillip Mutual Berhad sebagai panduan.
  5. Bagi pelaburan secara tunai, capital injection yang kedua dan seterusnya boleh dilakukan secara online SEPENUHNYA!
  6. Sebagai ejen Unit Trust di Phillip Mutual Berhad, ejen boleh memohon 0% Sales Charge untuk semua pelaburan diri sendiri dan keluarga terdekat (mak, abah, isteri & adik-beradik).

Itu kelebihan menyertai Phillip Mutual Berhad sebagai ejen unit trust.

Apa pula kelebihan menyertai team ProInvest dibawah agensi One Solution Advisor?

[1] Pimpinan diterajui oleh Coach Isa; beliau seorang yang berpengalaman luas dalam pemasaran unit trust dan takaful; antara peribadi beliau yang saya respect, ilmu tak pernah lokek.

[2] Senior-senior protaginist, diva dan primadonna dalam team ProInvest mempunyai pengalaman yang luas dalam industri unit trust, takaful, hartanah & pelaburan saham.

[3] Kerjasama berterusan melalui saluran app Telegram, sebarang kemusykilan, insyaAllah akan ada yang sudi membantu; nak clarify pasal borang, nak clarify pasal kategori fund, nak clarify sape yang masih mencari jodoh…

[4] Team ProInvest berpegang teguh kepada ilmu fundamental dan ilmu teknikal dalam pengetahuan asas pelaburan Unit Trust. Contoh pertama, setiap ahli dilatih supaya boleh kenal, bezakan dan menerangkan Total Return, Annualized Return & Calendar Year Return. Contoh kedua, setiap agent unit trust dilatih supaya dapat mengenalpasti saham syarikat-syarikat yang dilabur oleh dana unit trust.

[5] Kita kongsikan cara untuk manfaatkan Portfolio Illustrator untuk mencadangkan kepada client kombinasi dana Unit Trust sebagai satu portfolio pelaburan jangka panjang yang holistik.

Contoh portfolio pelaburan

[6] Ejen Unit Trust kami juga diberi pendedahan bagaimana nak buat backtesting untuk sahkan performance sesuatu dana/portfolio.

Backtesting ~ Menentusahkan keberhasilan portfolio

[7] Ejen Unit Trust Proinvest juga dilatih supaya berupaya mentafsir dengan betul maklumat prestasi dana dari  sumber bebas seperti Morningstar, Lipper, Bloomberg dan Novagni.

Apa pula kelebihan menyertai Team TuanPenasihat sebagai ejen Unit Trust? Selain daripada semua kelebihan diatas, saya…

Tunggu apa lagi? Sediakan modal RM200, jom sertai team ejen Unit Trust ProInvest bersama Phillip Mutual Berhad 🙂

[Telegram] Saya nak jadi Unit Trust Consultant SEKARANG juga!!!

[WhatsApp] Saya nak jadi Unit Trust Consultant SEKARANG juga!!!

 

Jika Kamu Bersyukur
M.K. Anwar Rangkuti, CFPCERT TM
|| Chief Digital Curator,  SolidusDenarius.com
|| Supreme Content Commander,  TuanPenasihat.com
|| Licensed Financial Planner #eCMSRL/B6984/2016
|| Ejen Pemasaran Online SSPN-i Plus #000006093
|| FIMM UTC #043-0-21048 || FIMM PRC #P-043-0-20218
|| FPAM #C006094
|| Tel: +60-12-7700721 [Telegram] [WhatsApp]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *